واردات اتوبوس‌های چینی

یکی از ایراداتی که از سوی سازمان بازرسی کشور به مصوبه شورای شهر وارد شده، عدم استفاده شهرداری از توان حداکثری تولیدکنندگان داخلی بوده است.

واردات اتوبوس‌های چینی به کشور و قرارداد شهرداری پایتخت با تولیدکنندگان چینی بازهم حاشیه‌ساز شد. به نظر می‌رسد سازمان بازرسی ایراداتی را به این قرارداد وارد دانسته که حالا رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران درخصوص این ایرادات توضیحاتی را ارائه داده است.

این اتوبوس‌ها با این‌که هنوز به پایتخت کشور نرسیده‌ و فایده‌ای برای ناوگان داخلی تهران نداشته‌اند، حواشی زیادی را در یک سال اخیر به همراه داشته‌اند و به نظر می‌رسد زمان زیادی را از شهرداری‌ها برای مجاب کردن سایر سازمان‌ها و تولیدکنندگان داخلی گرفته است.

حال سازمان بازرسی ایراداتی را به این قرارداد وارد دانسته و از شهرداری‌ تهران خواسته است تا توضیحاتی را در این خصوص ارائه دهد که رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران هم در این خصوص توضیحاتی ارائه کرده است. هرچند که سیدجعفر ‌تشکری‌هاشمی عنوان کرده کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران هم به این قرارداد اشکالاتی را وارد دانسته است.

پای سازمان بازرسی به قرارداد شهرداری با چینی‌ها باز شد

بعد از آن‌که قرارداد شهرداری با چینی‌ها به یک مساله بزرگ در این روزها تبدیل شد، حالا سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص جلسه‌ای برگزار کرده و از شهرداری تهران خواسته است تا توضیحاتی را در این خصوص بیان کند. رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران نیز با اشاره به جلسه سازمان بازرسی کشور درخصوص قرارداد با چینی‌ها اظهار کرد: «سازمان بازرسی کل کشور از من و تعدادی دیگر از اعضای شورای شهر دعوت کرد تا درخصوص اشکالاتی که برای قرارداد چین داشته‌ایم و رفع موانع حقوقی و قانونی مواردی را مطرح کنیم.»
نقض استفاده از توان حداکثری تولیدکنندگان داخلی با قرارداد شهرداری

یکی از ایراداتی که از سوی سازمان بازرسی کشور به مصوبه شورای شهر وارد شده، عدم استفاده شهرداری از توان حداکثری تولیدکنندگان داخلی بوده است. در همین زمینه ‌تشکری‌هاشمی عنوان کرد که «سازمان بازرسی ایراد و اشکال قانونی حداکثر ظرفیت استفاده از توان تولید داخل را به مصوبه شورای شهر گرفته است.»

به گفته رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و شورای شهر تهران، سازمان بازرسی اعلام کرده است برای خرید این اتوبوس‌ها «ابتدا باید از توان داخل استفاده کرد و سپس خرید از خارج انجام شود و همچنین سازمان بازرسی قانون ترک تشریفات آیین و معاملات شهرداری تهران نیز را رعایت نکرده است.»

توافق نظر کمیسیون و سازمان بازرسی بر سر عدم ضرورت برقی‌سازی ناوگان

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران طی توضیحاتی که در مورد ایرادات سازمان بازرسی ارائه داد، عنوان کرد موضوع دیگر این اشکالات مربوط به ضرورت برقی‌سازی بوده است. وی همچنین در این خصوص گفت که کمیسیون عمران و حمل‌نقل شورای شهر تهران نیز در این خصوص ایراداتی را به این مصوبه وارد دانسته است.

وی در ادامه افزود که «برقی‌سازی، فناوری جدیدی در دنیای جدید است، اما نباید تمام بودجه شهرداری را به سمت محصولی ببریم که نه زیرساخت آن را داریم و نه دانش و فناوری آن را.»

وی در ادامه با اشاره به بحث قیمتی این اتوبوس‌ها اظهار کرد که «نباید با قیمت ۲.۵برابری اتوبوس‌های برقی بخریم، چراکه شهر مشکل کمبود ناوگان دارد و باید سریعا ناوگان تامین شود.»

وی با اشاره به اینکه چین سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزار اتوبوس برقی تولید می‌کند، اضافه کرد که «اگر بخواهیم ۱۰ درصد تولید جهانی را در یک قرارداد بیاوریم، به نظر تصمیم عجولانه‌ای خواهد بود.»

وی با تاکید بر این‌که اگر تولیدکنندگان داخلی پاسخگو نبودند، باید فراخوان بین‌المللی داده شود، گفت: «در موضوع خرید ناوگان، فراخوان اعلام نشده؛ البته از برخی از شرکت‌ها قیمت‌ها گرفته شده، اما این به معنای مفهوم تشریفات قانونی در آن بخشی که سازمان بازرسی ایراد گرفته نیست و همچنین یکی از اشکالاتی که بنده گرفته‌ام این است که چرا شهرداری تهران به‌جای آن‌که نقش مدیریتی و نظارت داشته باشد، وارد تجارت خودرو، موتورسیکلت و اتوبوس شده و مشخص نیست که کدام شرکت ایرانی قرار است خدمات پس از فروش تحت عنوان گارانتی را ارائه دهد و اگر شهرداری تهران قرار است خرید انجام دهد باید از طریق شرکت‌های دیگر این کار را انجام دهند، باشد.»

شهرداری بودجه اورهال اتوبوس‌ها را تخصیص نمی‌دهد

سیدجعفر تشکری‌هاشمی همچنین با اشاره به این که این کمیسیون طی سه سال گذشته دائما به شهرداری تهران درخصوص کمبود اتوبوس و فرسودگی شدید آن‌ها تذکر داده است، عنوان کرد که «نوسازی ناوگان اهمیت بسیاری دارد. مطابق با قانون با انجام اورهال، این اتوبوس‌ها تنها ۱۵ سال باید عمر کنند.»

وی در ادامه گفت که «شهرداری تهران موظف است مطابق با بودجه‌ای که برایش تخصیص یافته است بازسازی و نوسازی ناوگان را در دستور کار قرار دهد، اما متاسفانه مطابق با گزارش‌ها تنها بخش اندکی از بودجه موردنظر برای اورهال تخصیص یافته است و در بودجه سال گذشته ۳۰درصد به اورهال تخصیص یافت و امسال نیز با گذشت بیش از ۷ ماه تنها ۳۰ درصد از کل بودجه پرداخت شده است.»

حمایت تمام‌قد زاکانی از قرارداد خرید اتوبوس با چینی‌ها

با تمام حاشیه‌هایی که درخصوص این قرارداد وجود دارد، شهردار تهران تمام‌قد پشت تصمیم خود ایستاده و به نظر نمی‌رسد که بخواهد تغییری را در این خصوص اعمال کند. حالا هم‌زمان با اشکالاتی که به این قرارداد وارد شده، علیرضا زاکانی برقی‌سازی ناوگان عمومی را مهم‌ترین راهکار حل مشکل ترافیک در تهران دانسته و عنوان کرده است که «قرارداد خرید ۳هزار اتوبوس برقی و ۲۷هزار دستگاه تاکسی برقی را امضا کردیم.»

وی شهرداری پایتخت با اشاره به کمبود خودرو در ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران، عنوان کرده است که «در دوره مدیریت شهری قبلی تنها ۱۳۴ اتوبوس به ناوگان حمل‌ونقل پایتخت افزوده شد، اما در این دوره قرارداد خرید بیش‌از ۵هزار دستگاه اتوبوس منعقد کردیم و تاکنون نیز بیش از هزار دستگاه از این تعداد به ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران اضافه شده است.»

وی در ادامه صحبت‌های خود در حمایت از این قرارداد شهرداری، برخی اظهارنظرها را حاشیه‌سازی درخصوص عدم حمایت شهرداری از تولید داخل خواند و عنوان کرد که «قیمت پیشنهادی برخی شرکت‌های داخلی برای هر اتوبوس چند ۱۰هزار یورو بالاتر از مشابه خارجی بود. اما ما توانستیم اتوبوس‌های باکیفیت‌تری را با قیمت پایین‌تر به کشور وارد کنیم. در واقع این امر باعث شد از هدررفت میلیاردها تومان بیت‌المال جلوگیری شود.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =